Werksymposium: efficiënter werken en een hogere kwaliteit

home  /  Werksymposium: efficiënter werken en een hogere kwaliteit

Tijdens een werksymposium kunt u kennismaken met onze aanpak. Dit doen we samen met iemand die ervaring heeft met Andersom Organiseren en met ons een traject heeft gedaan en onze aanpak heeft toegepast. Hij/zij wil deze ervaring graag met u delen. Het werksymposium zal worden gehouden voor een groep van 14 - 16 deelnemers.  

Het eerstvolgende werksymposium vindt u in de agenda. 

Het traject ‘Efficiënter werken en hogere kwaliteit' 

home  /  Het traject ‘Efficiënter werken en hogere kwaliteit' 

Het samen met leidinggevenden én medewerkers vormgeven aan een geoliede dagelijkse operationele bedrijfsvoering. De ervaring leert dat in deze fase ongeveer 10 - 20% van de capaciteit wordt vrijgespeeld door een eenvoudiger werksysteem met minder zoeken en minder kans op fouten. 

Een traject met 20 - 30 medewerkers duurt 8 - 12 weken.

Het bespreekbaar maken van functioneren en gedrag

home  /  Het bespreekbaar maken van functioneren en gedrag

Iedere leidinggevende heeft te maken met situaties waarin hij/zij het prettig zou vinden als medewerkers ‘iets anders’ functioneren. Maar hoe bespreek je dat? En hoe zorg je dat het gewenste gedrag echt ontstaat?

Download meer informatie

Elkaar beter begrijpen door de teamrollen van Belbin® 

home  /  Elkaar beter begrijpen door de teamrollen van Belbin® 

Het begrip 'teamrol' is geïntroduceerd door dr. Meredith Belbin van BelBin Associates in Cambridge. Hij onderzocht 20 jaar lang de psychologische wetmatigheden die van invloed zijn op het goed en bevredigend samenwerken van teams.

De centrale vraag hierbij is: Hoe komt het dat zoveel teams, samengesteld uit zeer getalenteerde individuen, falen, terwijl teams die met veel bescheidenere talenten zijn toegerust, harmonieus en succesvol opereren?

Download meer informatie

Beter samenwerken en leidinggeven: de beste willen zijn

home  /  Beter samenwerken en leidinggeven: de beste willen zijn

Het samen met leidinggevenden én medewerkers verbeteren van het niveau van alle medewerkers. Leidinggeven door het aanspreken op functioneren en gedrag. Afhankelijk van het uitgangspunt en de doelstelling kan een voorstel worden gedaan.

Download meer informatie

Groei en kwaliteit

home  /  Groei en kwaliteit

De vrijgekomen capaciteit kan benut gaan worden. Bij het traject ‘Efficiënter werken en hogere kwaliteit' wordt er als eerste, samen met de leidinggevende, kritisch gekeken welke doelen er zijn met de vrijgekomen capaciteit. Bijvoorbeeld een verlaging van de personeelskosten, een verhoging van het rendement, een verbetering van de interne communicatie of een hogere klanttevredenheid.

Afhankelijk van het uitgangspunt en de doelstelling kan een voorstel worden gedaan.

Interesse?

home  /  Interesse?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Wij zijn per e-mail info@andersomorganiseren.nl en telefonisch 06 - 29 48 68 16 bereikbaar.

Maak hier kennis met de personen achter Andersom Organiseren.