"nuttig! doen! besparing!"

Apotheek Hof van Delft

Erik van Tuin
en Caren van Dijk

Apothekers

"Nadat we een werksymposium van Andersom hebben bijgewoond hebben we een traject gedaan. We wilden graag efficiënter werken en vonden het moeilijk om de assistentes aan de balie te houden. Hier is na het traject wel een verbetering in gekomen. Nu wil een groot deel van de assistentes zelfs juist aan de balie werken, omdat het er veel gezelliger is. Het traject hebben we als zeer positief ervaren en zat goed in elkaar. Het mooie is dat het nieuwe proces voor een groot deel van de medewerkers zelf is geworden. 
Het ‘herinrichten van de apotheek’ vond ik wel een groot woord voor wat er gedaan is, maar pas nadat dit gedaan is, zie je pas het grote effect hiervan. Nadat de apotheek ‘opnieuw’ was ingericht konden de assistentes niet meer terug. Dat was een groot voordeel. Het contact met Andersom was heel prettig. Birgit heeft regelmatig telefonisch contact met ons gehouden. Het nabellen hebben we als heel waardevolle ondersteuning ervaren. Birgit heeft werkelijk een vertrouwensband opgebouwd met ons team.
 
De eerste dag na de herinrichting moesten de meeste assistentes nog wel wennen, maar na de tweede dag wilde eigenlijk niemand meer terug naar het oude systeem. 
Er is nu minder stress, waardoor de vermoeidheid anders wordt ervaren aan het einde van de dag. Er is altijd een opgeruimde apotheek. Het valt op als er iets ligt wat er niet hoort.

Ik zou Andersom Organiseren altijd aanbevelen! 
In drie woorden: Nuttig! Doen! Besparing!"