"de positieve spirit is weer terug
en dat binnen 10 weken

"de positieve spirit is weer terug
en dat binnen 10 weken"

William Schrikker Pleegzorg

Tannetje van der Wekken

Clustermanager William Schrikker Pleegzorg 

“Ik ben in contact gekomen met Andersom Organiseren via een enthousiaste collega die mij heeft uitgedaagd met AO in gesprek te gaan en ik heb daarna het werksymposium gevolgd.

Mijn vraag aan Andersom was: Help mij mijn team weer het werk te laten doen waar zij voor gekozen hebben zodat zij het plezier in hun werk weer terug krijgen. Mijn team is veel te veel met zaken bezig die niets met de problematiek van kind of gezin te maken hebben. Het gemotiveerd houden van mijn medewerkers ondanks alle bureaucratische rimram levert ook mij veel werk op waar ik niet blij van word.

Het traject met AO heb ik als heel prettig ervaren. Het was een fijn en open contact en het gaf mij al snel het vertrouwen dat ik mijn medewerkers aan hen kon overlaten. Dat gaf rust. Het hele traject is, in mijn en in de beleving van het team, zeer zorgvuldig gedaan. Fijne respectvolle aansluiting, zelfs het jargon van ons werk namen zij naadloos over zodat er een veilige open sfeer ontstond waarin belemmeringen zonder schroom besproken konden worden.

Ook de ondersteuning en aansluiting naar het werk van de overkoepelende organisatie waarin wij werken heb ik ervaren als een hele fijne. 

Al tijdens het traject zag ik het verschil. De positieve spirit is weer terug. Het hele team is nu gezamenlijk bezig met; Hoe kan het beter en wat kunnen we doen om op deze meer efficiënte manier nog meer kinderen te helpen. Ik zie nu 22 blije pleegzorgwerkers aan het werk. En dat binnen 10 weken!“